DOLAR 32,5311 % -0.04
EURO 34,9338 % 0.16
GRAM ALTIN 2.436,85 % 0,56
ÇEYREK A. 3.984,24 % 0,56
BITCOIN 63.429,83 -4.406
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 28°
Google News

Asırlık Mağarada Peynir Saklama Geleneği

Son Güncelleme :

18 Temmuz 2019 - 11:12

/ 736 views kez okundu.
reklam
Asırlık Mağarada Peynir Saklama Geleneği
reklam

Erzincan’da köy sakinleri, atalarından öğrendikleri yöntemlerle, farklı lezzet kazandığına inandıkları tulum peynirini, mağaralarda saklama geleneğini sürdürüyor.

Köylüler, soğuk hava deposu olarak yararlandıkları, “en” diye adlandırdıkları kaya mağaralarını, uzun süredir peynir deposu olarak kullanmaya devam ediyor.Doğal buz mağarasına konulan peynirler, mayıstan ekim ayına kadar kışın tüketilmek üzere bekletiliyor. Peynirler üzerinde kime ait olduğu yazılı tulum, bidon ve çuvallarda tutuluyor.

Mağaradaki sıcaklığın peynir saklamaya müsait, doğal ortamda bekletilen tulum peynirlerinin farklı aroma ve lezzet kazanıyor. Burada saklanan peynirlerin tadı, diğer peynirlere göre daha güzel oluyor.

Haber: Sebahattin KAPLAN

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.