Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası nedeniyle 81 ilde düzenlenen ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ programı Erzincan’da Vali Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. İl kurum müdürlerinin ve basın mensuplarının katılımıyla Erzincan Bakır Evinde düzenlenen programda Erzincan’ın tescilli coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası nedeniyle 81 ilde düzenlenen ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ programı Erzincan’da Vali Doç. Dr. Hamza Aydoğdu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. İl kurum müdürlerinin ve basın mensuplarının katılımıyla Erzincan Bakır Evinde düzenlenen programda Erzincan’ın tescilli coğrafi işaretli ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Bir kahvaltı sofrası motifiyle sergilenen ürünler Erzincan figürlerinin yer aldığı bakır kaplarda tanıtıldı. Erzincan Mutfağına ait önceden Coğrafi İşaret alınan ürünlerden Erzincan Tulum Peyniri, Erzincan Kemah Cevizi, Refahiye Balı, Erzincan Ketesi, Tereyağı vb. ürünlerin bulunduğu sofrada yöresel lezzetlere ilişkin görüş alışverişinde bulundu. Tanıtım ardından basın mensuplarına yönelik bir açıklamada buluna Erzincan Valisi Doç. Dr. Hamza Aydoğdu şu ifadelere yer verdi; “Bugün burada Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında toplanmış bulunuyoruz. İki yıl önce başladı. Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı güzel bir hafta bence. Burada en önemli şey geçmişten günümüze aktarılan Türk Mutfağının zenginliklerini dünyaya tanıtmak ve yaymak. Bizim buradaki asıl amacımız da coğrafi işaret almış Erzincan ürünlerini tanıtmak. 21 – 27 Mayıs tarihlerinde Türk Mutfağının bütün güzellikleri sergileniyor. Biz de sizlerle beraber mutfağımızı tanıtmak için sabah kahvaltısı düzenledik. Erzincan’ın coğrafi işaretli ürünlerini kahvaltı programına ekledik.
“GEÇTİĞİMİZ HAFTA 6 ÜRÜNÜMÜZE DAHA COĞRAFİ İŞARET ALMAK İÇİN MÜRACAAT ETTİK”
Vali Hamza Aydoğdu konuşmasının devamında Erzincan’a özgü 6 ürün için de coğrafi işaret almak için müracaat ettikleri müjdesini verdi. Vali Aydoğdu konu hakkındaki konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Biz aynı zamanda geçtiğimiz hafta altı ürünümüze daha coğrafi işaret almak için müracaat ettik. Bu altı ürünümüz Erzincan yaprak döneri, Kasefe tatlısı, tandır ketesi, tava leblebisi, lüle baklavası ve sakkı elması. Biz inanıyoruz ki geçmişten gelen mutfağımızı, tarihimizi ve kültürümüzü gelecek kuşaklara ne kadar iyi tanıtırsak o kadar iyi yaşatmış oluruz. Bu vesileyle emeği geçen tüm arkadaşlarımıza da teşekkür ediyorum.”
Bilindiği üzere 2022 yılından beri düzenlenen Türk Mutfağı Haftası 21 – 27 Mayıs tarihleri arasında kutlanıyor. Hafta kapsamında Erzincan’da da birçok etkinlik düzenlenecek.