DOLAR 32,2849 % 0.11
EURO 34,8407 % 0.02
GRAM ALTIN 2.444,79 % 0,51
ÇEYREK A. 3.997,23 % 0,51
BITCOIN 62.805,98 1.877
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 15°
Google News

BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ ETKİLİ İLAÇ; KIŞ ÇAYI

Son Güncelleme :

04 Aralık 2023 - 10:40

/ 75 views kez okundu.
reklam
BAĞIŞIKLIK GÜÇLENDİRİCİ ETKİLİ İLAÇ; KIŞ ÇAYI
reklam

Havaların soğumasıyla birlikte daha az harekete bağlı olarak vücutta yağlanma oranının artması ile birlikte halsizlik, isteksizlik ve yorgunluk hissi başlar. Vücut viral ve bakteriyal enfeksiyonlara karşı daha korunmasız hale gelir. Vücudun bağışıklık sistemi zayıflamaya başlar ve grip, nezle gibi bulaşıcı soğuk algınlıklarına yakalanma riski artar. Vücut direncinin düşmesi yaraların daha yavaş iyileşmesine, doku iltihaplanmalarına, kaslarda zayıflamalara ve kronik yorgunluk sendromu rahatsızlıklarına neden olabilir. Tam bu noktada devreye giren kış çayları bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı etkin bir koruma sistemi sağlar.

Bulaşıcı soğuk algınlığı hastalıkları insanlara özellikle kalabalık ortamlarda, toplu taşıma araçlarında, iş yerinde, sinemada, tiyatroda, kafede restoranda her yerde bulaşabilir. Hastalıklardan korunmak için gün içinde ya da akşamları tüketilen bitki çayları ile vücudun direnci arttırılabilir. Bağışıklık güçlendirici özelliği ile ön plana çıkan bitki çayları karanfil, kabuk tarçın, karabiber, limon, zencefil gibi baharatlarla desteklenerek mikrop öldürücü karışımlar haline gelebilir.

Her bitki çayı bileşeninin doğal yapısı birbirinden farklıdır. Bazı bitki çayları aşırı demlendiğinde acılaşır ve bazıları da suda beklediğinde fazlaca şişer. Doğru demleme teknikleri ve doğru miktarda karıştırılan bitkiler ile bağışıklık güçlendirici ilaç etkisine sahip kış çayı elde edilebilir.

Kış Çayı Karışımları

Kış çayı içindekiler sabit malzemeler değildir. Aktarların ve farklı markaların hazırladıkları kış çayları karışımları farklılık gösterebilmektedir. Ihlamur, adaçayı, zencefil, zerdeçal, tarçın, kuşburnu, nane, karanfil gibi bitkiler ve portakal, limon, elma, ayva gibi meyveler kullanılarak hazırlanan kış çayı, bal ile tatlandırıldığında kuvveti bir antioksidan karışım haline gelir.

Evde hazırlanan kış çayı için bitkiler kurutularak kullanılır. Evde yapılabildiği gibi poşetler halinde farklı bitkilerin belirli oranlarda karıştırılması ile hazırlanan bitki çayları da kış çayı olarak kullanılabilir. Ticari amaçla hazırlanan kış çayı fiyatı uygun olması nedeni ile de sıklıkla tercih edilir.

Kış Çayı Hazırlığı

Zorlu kış günlerinde enfeksiyonlardan korunmak için her evde bitki çayları hazırlığı başlar. Kış çayı yapılırken dikkat edilmesi gereken en hassas nokta kullanılan bitkilerin oranıdır. Ayrıca kış çayı demleme için suyun nasıl kullanıldığının da önemi büyüktür. Kış çayları kaynatılarak içilmesi önerilmeyen çay çeşitleridir. Nane gibi kaynatılması gereken kış çayları ise en fazla 15 dakika kaynatılabilir. Evde kış çayı yapımı kolay ve zahmetsiz bir işlemdir. Kış çayı tarifleri hazırlanırken de çoğu bitki çayında olduğu gibi sıcak su içine malzemeler atılarak demleme yapılması uygundur. Genel olarak kaynamadan alınan su hazır kış çayı üzerine dökülerek en fazla 5-6 dakika sonra içilmelidir.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.