SON DAKİKA
hava
Google News

Başkan YILDIZ; “Ramazan Müslümanlar İçin Manevi Arınma Mektebidir“

Son Güncelleme :

18 Şubat 2026 - 13:34

/ 43 views kez okundu.
reklam
Başkan YILDIZ; “Ramazan Müslümanlar İçin Manevi Arınma Mektebidir“
reklam

Diyanet Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir YILDIZ, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Diyanet Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir YILDIZ, Ramazan ayı münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Başkan YILDIZ mesajında;  Evveli  rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden azad olan On bir  ayın sultanı  Ramazan-ı Şerif’e ulaşmanın sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz.

Ramazan-ı Şerif; sadece belirli saatlerde aç ve susuz kalmak değil, ruhun prangalarından kurtulup yüceldiği, kalbin sükunete erdiği ve iradenin çelikleştiği muazzam bir mekteptir. Kur’an-ı Kerim’in bu ayda nazil olmaya başlaması, Ramazan’ı diğer tüm                   zamanlardan ayırarak ona “On Bir Ayın Sultanı” vasfını kazandırmıştır.

Manevi Bir Arınma ve Bilinç Yolculuğu

Ramazan, bir Müslüman için “durup düşünme” vaktidir. Modern hayatın hengamesinde yorulan ruhlarımızı, zikirle, tefekkürle ve teravihlerle dinlendirme fırsatıdır.

Oruç, bize “hayır” diyebilmeyi öğretir. Helal olan rızka bile belirli bir süre el uzatmayarak, aslında arzularımızın değil, imanımızın esiri olduğumuzu tescilleriz.

Bu ay, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in sadece sayfalarını çevirme değil, onun mesajını hayatımıza indirme ayıdır. Mukabele geleneğimiz, bu ilahi kelamı topluca fehmetme arzusunun bir tezahürüdür.

Paylaşmanın bereketini  iliklerimize kadar hissettiğimiz bu ayda, malımızın kirinden arınır ve kardeşlik köprüleri kurarız.

Gazze: Yüreğimizin Kanayan Yarası ve İmtihanımız

Bu yıl Ramazan’ı karşılarken sevinicimiz buruk, gönlümüz mahzundur. İslam coğrafyasının kalbi olan Gazze, aylardır süren ağır bir zulüm ve soykırım girişimiyle karşı karşıyadır.

Bizler huzur içinde iftarımızı beklerken, Gazze’de bir yudum temiz suya ve bir lokma ekmeğe hasret kalan kardeşlerimizin acısı, tuttuğumuz orucun manevi sorumluluğunu katlamaktadır.

Diyanet-Sen olarak vurgulamak isteriz ki; Gazze hassasiyeti, Ramazan bilincinden ayrı düşünülemez. Eğer orucumuz bizi mazlumun yanında saf tutmaya, zalime karşı öfke duymaya ve infakımızı o bölgeye yönlendirmeye sevk etmiyorsa, manevi terbiyemiz eksik kalmış demektir. Gazze, bugün ümmetin izzet sınavıdır. Ramazan’ın bereketiyle bu sınavdan alnımızın akıyla çıkmak, dualarımızda ve yardımlarımızda ilk sırayı onlara ayırmakla mümkündür.

Din Görevlilerimizin Rehberliğinde Bir Ramazan

Mihrapta, minberde ve kürsüde halkımıza rehberlik eden kıymetli meslektaşlarımız; Ramazan boyunca sadece ibadetlerin şekli şartlarını değil, aynı zamanda  “ümmet şuurunu” da toplumumuza aşılayacaklardır.  Camilerimiz bu ayda sadece namaz kılınan mekanlar değil; yardımlaşmanın organize edildiği, dertlerin paylaşıldığı ve Gazze için duaların arşa yükseldiği maneviyat merkezleri olacaktır.

Ramazan; elimizi haramdan, dilimizi yalandan, kalbimizi hasetten ve gözümüzü haramdan çekme ayıdır. Bu arınma süreci sonunda bayrama; günahlarından temizlenmiş, kardeşlik bağlarını güçlendirmiş ve mazlumlara karşı sorumluluğunu yerine getirmiş bir ümmet olarak kavuşmayı temenni              ediyoruz.

“Ramazan ayı geldiğinde cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar bağlanır.” (Buhari, Savm, 5)

Bu mübarek ayın ülkemize,             milletimize, camiamıza  ve özellikle dünyanın neresinde olursa olsun  zulüm altındaki tüm insanlara ve  Filistinli kardeşlerimize selamet getirmesini Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz. Ramazan-ı Şerifimiz mübarek olsun.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.