DOLAR 32,2053 % -0.22
EURO 35,1156 % -0.22
GRAM ALTIN 2.500,70 % 1,40
ÇEYREK A. 4.088,64 % 1,40
BITCOIN 67.027,99 1.074
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Google News

DAP BKİ 2022 YILINDA 121 PROJEYE DESTEK VERECEK

Son Güncelleme :

12 Nisan 2022 - 10:05

/ 413 views kez okundu.
reklam
DAP BKİ 2022 YILINDA 121 PROJEYE DESTEK VERECEK
reklam

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi 2022 yılında desteklenecek projeler ve illeri açıkladı. DAP BKİ’nin sorumluluk alanında arasında Erzincan’ın da bulunduğu 15 ilde bulunan yatırımcı kuruluşların sunduğu 121 projeye 120 milyon TL kaynak aktararak bölgede yatırım çıtasına önemli bir destekte bulunmuş olacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi 2022 yılında desteklenecek projeler ve illeri açıkladı. DAP BKİ’nin sorumluluk alanında arasında Erzincan’ın da bulunduğu 15 ilde bulunan yatırımcı kuruluşların sunduğu 121 projeye 120 milyon TL kaynak aktararak bölgede yatırım çıtasına önemli bir destekte bulunmuş olacak. 2022 yılında DAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenecek projeler Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylandı. DAP BKİ’nin sorumluluk alanında bulunan Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkâri, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli ve Van’ın yatırımcı kuruluşlarının 121 projesine, DAP BKİ tarafından 120 milyon lira kaynak aktarılacak.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenecek toplam 121 proje, 6 program başlığında finanse edilecek. Bunlardan 4’ü tarım sektöründe, 2’si ise eğitim-kültür sektöründe yer alıyor. Söz konusu proje program başlıkları ise şöyle; Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama, Hayvan İçme Suyu, Bitkisel Üretim Altyapısının Geliştirilmesi, Hayvancılık Altyapısının Geliştirilmesi, Okuma Kültürünün Geliştirilmesi ve Muhtelif Kültür projeleri.

2022 yılında desteklenecek ve 96 farklı uygulayıcı kuruluşa ait 121 projenin Bakanlık, İdare ve Bölgedeki Yatırım Destek Ofisleri ile yapılan istişareler sonucu belirlendiğini ifade eden DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Osman Demirdöğen gerçekleştirilecek olan yatırım süreci ve içeriği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Demirdöğen açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bölgenin potansiyeli dikkate alınarak ve titiz bir çalışma ile belirlenen projeler bağlı olduğumuz Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank tarafından onaylandı. Bu yıl destekleyeceğimiz 121 projenin 98 âdeti tarım sektörü projelerinden oluşuyor. Söz konusu projelere 106 milyon lira destek sağlayacağız. 23 adet eğitim kültür projesine ise 14 milyon lira kaynak aktaracağız.”

2022 yılı itibarıyla toplam 763 adet proje başvurusu alındığını ifade eden Demirdöğen, bu projelerin arasından mükerrerlik oluşturmayan 121 projenin öncelikli olarak destekleneceğini belirtti. Desteklenmeyen projelerin ise proje havuzunda yer alacağını ve 2023 yılı başvurularında dikkate alınacağına değindi. Temel amaçlarının üreticilerin işini kolaylaştırmak ve iş yükünü azaltmak olduğunu ifade eden Demirdöğen, tarım sektöründe en çok Küçük Ölçekli Tarımsal Sulama Projelerine kaynak aktardıklarını belirttiği konuşmasına şöyle devam etti; “Kamu kaynaklarını isabetli kullanarak, hem istihdamı artırıcı, hem de dönüşümü sağlayacak projeleri desteklemeye çalıştık. Tarımsal üretimin artırılması, tarımsal mekanizasyona geçilmesi, beşeri kaynakların geliştirilmesi ve istihdamın artırılmasını öngören projeler önceliğimiz oldu. Tarım modası geçmeyen stratejik bir sektör. Kırsala yönelişin planlamasını oluşturmak gerekiyor. Biz de üretimin odak noktasını oluşturan kırsalı harekete geçirmeyi amaçlıyoruz. Tarımda yaş ortalaması 45-50’lere dayandı. Gençleri tarımda tutmanın yolu ise kırsal kalkınmadan geçer. Tarımı nitelikli, çiftçiyi ise daha prestijli bir meslek sahibi yapmak için çabalıyoruz. Yaptığımız proje destekleri de bu çerçevede değerlendirilebilir.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.