Erzincan’da uzun yıllar dondurma işiyle uğraşan Feramuz Peker, dondurmanın nasıl yapıldığı hakkında bilgi verdi.
Dondurma yaz sıcaklarına karşı elimizdeki en tatlı silahlardan biri. Üstelik doğru şekilde yapılmış dondurma tam bir protein ve kalsiyum deposu. Dolayısıyla süt ürünlerine pek sıcak bakmayan çocukları bile dondurmayla ikna etmek mümkün.
Bu essiz lezzeti ustasından dinleyerek nasıl yapıldığını öğrenelim. Uzun yıllardır bu işi yapan Dondurma işletmecisi Feramuz Peker; “ Dondurma yapılırken aşamalardan geçişini ustasından dinliyoruz. Ocağımızı ayarlıyoruz sonrasında sütün kilosuna göre ısısını ayarlayıp sütümüzü koyup kaynatıyoruz. Kaynadığı zaman şekerimizi katıyoruz salep de koyarak karıştırıyoruz. Kilosuna da göre dakikası var bunun. Kaynadıktan sonra tekrar soğutma işlemi yapıyoruz. İçinde ki su oranını çıkartıp dinlendiriyoruz. Makine işleminden sonra doğal dondurmanın işlemini yapıyoruz. Meyve aromalı dondurmaları da meyveden yapıyoruz” dedi.
Haber: Bilgihan Tekkanat ULUTAŞ