DOLAR 32,5242 % -0.08
EURO 34,7990 % -0.21
GRAM ALTIN 2.421,46 % -0,36
ÇEYREK A. 3.959,09 % -0,36
BITCOIN 66.569,30 0.869
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 25°
Google News

EBYÜ 20. ULUSAL BÖLGE BİLİMİ VE BÖLGE PLANLAMA KONGRESİ DÜZENLENDİ

Son Güncelleme :

24 Mayıs 2021 - 11:31

/ 406 views kez okundu.
reklam
EBYÜ 20. ULUSAL BÖLGE BİLİMİ VE BÖLGE PLANLAMA KONGRESİ DÜZENLENDİ
reklam

Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi’nin (BBTMK), 20. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi bu yıl 20-21 Mayıs 2021 tarihlerinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde üniversitenin Coğrafya bölümü ile Çevre, Kent ve Bölgesel Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından online toplantı şeklinde düzenlendi.

Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi’nin (BBTMK), 20. Ulusal Bölge Bilimi ve Bölge Planlama Kongresi bu yıl 20-21 Mayıs 2021 tarihlerinde Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde üniversitenin Coğrafya bölümü ile Çevre, Kent ve Bölgesel Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından online toplantı şeklinde düzenlendi.

  1. Ulusal Bölge Bilimi ve Planlama Kongresi, üniversite tanıtım videosu ve Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Müzik Eğitimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Levent Ünlü ve Öğr. Gör İlhan Akdeniz’in Ud ve Piyano dinletisi ile başladı. Program açılış konuşmaları ile devam etti.

Açılış konuşmalarında ilk olarak Üniversite Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya ABD öğretim elemanı Dr. Öğr. Üyesi Suat Tüysüz konuşma gerçekleştirdi. Tüysüz, kongrenin amacı, bölge bilimi alanında çalışan farklı disiplinlerden bilim insanlarının yeni çalışmalarını, bilgi birikimlerini paylaşmalarını sağlayacak etkileşimli bir ortam yaratmak olduğunu söyledi. Tüysüz, 41 farklı kurum, 101 bilim adamı 64 bildirinin katılımı ile sempozyumun gerçekleştiğini sözlerine ekledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya ABD Başkanı Prof. Dr. Erdal Akpınar, Erzincan’ın bölge coğrafyasındaki önemine değinerek üniversitemiz coğrafya bölümünün yeni bir bölüm olma heyecanıyla, akademik anlayışıyla ve genç kadrosu ile Türk bilimine katkı yapmaya çalıştığına değinerek bölümde böyle bir organizasyonun yapılmasının heyecan verici olduğunu belirtti.

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Köksal da Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi’nin (BBTMK), Üniversitemiz ev sahipliğinde Coğrafya bölümü ile Çevre, Kent ve Bölgesel Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen bu organizasyonun başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi’nin (BBTMK) Başkanı Tüzin Baycan ise Bölge Bilimi Türk Milli Komitesi hakkında bilgi vererek, komitenin bölge biliminde çevre ve düzenleme, coğrafya, mühendislik, iktisat, enerji gibi birçok multi disiplinler arası çalışmalar gerçekleştirdiğine değindi. Düzenlenen sempozyumda pek çok farklı konuda katılım gerçekleştiğini dile getirerek, bu kongreyi gerçekleştirmede ev sahipliği yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesinde başta Rektör Prof. Dr. Akın Levent olmak üzere Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Köksal ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Ve Çevre, Kent Ve Bölgesel Kalkınma Uygulama Ve Araştırma Merkezi hocalarına katkılarından dolayı teşekkürlerini sundu.

Programda son olarak konuşma yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ise pandemi nedeni ile yüz yüze konferansların yapılmasının güçlüğüne değinerek, ilerleyen dönemlerde tekrar böyle organizasyonlar yapılması temennisinde bulundu. Rektör Levent, bu kongrelerin bilimsel katkılarının yanında sosyal entegrasyonlarının da olduğunun altını çizerek, bölge bilim adamların bir araya gelip ortak görüş sunacağı bu sempozyumun şehrimize, ülkemize ve üniversitemize hayırlı olmasını diledi.

İki farklı salonda eş zamanlı olarak gerçekleşen ve 41 kurum, 101 bilim adamının katılımı ile 20-21-Mayıs tarihleri arasında 2 gün boyunca süren sempozyumda “Covid 19 sosyal-ekonomik ve mekânsal etkileri, bölgesel dayanaklık ve kırılganlık- bölgesel gelişme ve kalkınma, akıllı uzmanlaşma-yer seçimi, yığılma ve kümelenme, arge bölgesel ve inavasyon sistemleri, bilgi ekonomisi üniversite sanayi işbirliği, kültürel ve yaratıcı endüstriler- sosyal sermaye/kurumlar ve kalkınma-girişimcilik ekosistemi ve bölgesel kalkınma, küresel üretim ağları ve değer zinciri, akıllı kentler-konut piyasaları-göç, uyum ve kalkınma, küresel iklim değişikliği-çevre ve enerji- yeşil ekonomi, bölge biliminde ve planlamada yeni yaklaşımlar, mekânsal ekonometri ve coğrafi bilgi sistemleri” konularında toplam 64 bildiri sunuldu.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.