
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosu’nda yayımlanan “Bölge Gündemi” programına konuk olarak üniversitenin son yıllarda hayata geçirdiği çalışmalar, öğrencilere sunduğu imkânlar ve Engelsiz Üniversite projeleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi (EBYÜ) Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, TRT Erzurum Radyosu’nda yayımlanan “Bölge Gündemi” programına konuk olarak üniversitenin son yıllarda hayata geçirdiği çalışmalar, öğrencilere sunduğu imkânlar ve Engelsiz Üniversite projeleri hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Hande Zeynep Şengül’ün sunduğu, yapımcılığını Alev Altun’un üstlendiği programda konuşan Rektör Prof. Dr. Akın Levent, EBYÜ’nün genç bir yükseköğretim kurumu olmasına rağmen eğitim, araştırma ve fiziki altyapı alanlarında önemli bir gelişim gösterdiğini belirtti.
Üniversitenin bilimsel üretim kapasitesi, yürüttüğü projeler ve aktif öğrenci kulüpleriyle her geçen yıl daha güçlü bir konuma ulaştığını ifade eden Levent, Erzincan’ın öğrencilere güvenli, huzurlu ve kaliteli bir üniversite yaşamı sunduğunu söyledi.
“Öğrenciler İçin Güvenli ve Donanımlı Bir Üniversite Ortamı”
Rektör Levent, Erzincan’ın barınma olanakları, spor tesisleri, kültürel faaliyetleri ve sosyal yaşam imkânlarıyla öğrenciler açısından önemli avantajlara sahip olduğunu belirterek, üniversitenin sadece akademik başarıya değil, öğrencilerin sosyal ve kişisel gelişimine de büyük önem verdiğini dile getirdi.
Üniversitede eğitim gören gençlerin modern eğitim altyapısı, güçlü akademik kadro ve çeşitli sosyal faaliyetlerle nitelikli bir üniversite deneyimi yaşadığını vurgulayan Levent, öğrenci odaklı çalışmaların artarak devam ettiğini ifade etti.
Engelsiz Üniversite Çalışmalarıyla Dikkat Çekiyor
Programda Engelsiz Üniversite çalışmaları hakkında da bilgi veren Prof. Dr. Akın Levent, üniversitenin erişilebilir kampüs anlayışı doğrultusunda önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi.
Eğitim-öğretim alanları, laboratuvarlar, kütüphaneler ve ortak kullanım alanlarında engelli bireylerin erişimini kolaylaştırmaya yönelik kapsamlı düzenlemelerin hayata geçirildiğini belirten Levent, bu çalışmaların Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen Engelsiz Üniversite Bayrakları ile tescillendiğini kaydetti.
20 Engelsiz Üniversite Bayrağı Kazandı
Rektör Levent, EBYÜ’nün 2022-2025 yılları arasında önemli bir başarıya imza attığını belirterek, bu süreçte üniversitenin;
12 Turuncu Bayrak,
6 Yeşil Bayrak,
2 Mavi Bayrak olmak üzere toplam 20 Engelsiz Üniversite Bayrağı almaya hak kazandığını açıkladı.
2026 yılı için de çalışmaların sürdüğünü ifade eden Levent, üniversitenin 11 Turuncu, 2 Yeşil ve 1 Mavi Bayrak olmak üzere toplam 14 yeni Engelsiz Üniversite Bayrağı başvurusunun değerlendirme sürecinde bulunduğunu söyledi.
TRT Erzurum Radyosu’na Teşekkür
Programın sonunda erişilebilirlik çalışmalarında emeği bulunan akademik ve idari personele teşekkür eden Prof. Dr. Akın Levent, kendilerini ağırlayan TRT Erzurum Radyosu ekibine de misafirperverliklerinden dolayı teşekkür etti.
EBYÜ’nün eğitim kalitesi, bilimsel üretimi ve engelsiz kampüs vizyonuyla bölgenin yükselen yükseköğretim kurumlarından biri olmayı sürdürdüğünü belirten Levent, üniversitenin öğrenci odaklı projelerle gelişimini kararlılıkla devam ettireceğini ifade etti.

