SON DAKİKA
hava
Google News

Erzincan’da 41 Bin 526 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı

Son Güncelleme :

27 Haziran 2026 - 14:20

/ 72 views kez okundu.
reklam
Erzincan’da 41 Bin 526 Öğrenci Karne Sevinci Yaşadı
reklam

Erzincan’da 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen karne töreninde öğrenciler hem karnelerini aldı hem de yaz tatiline “merhaba” dedi.

Erzincan’da 2025-2026 eğitim öğretim yılının sona ermesi dolayısıyla düzenlenen karne töreninde öğrenciler hem karnelerini aldı hem de yaz tatiline “merhaba” dedi. Hezarfen Ahmet Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Erzincan Mesleki Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen programa protokol üyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Karne törenine Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU, Erzincan Belediye Başkanı Bekir AKSUN, Vali Yardımcısı Mehmet Emre CANPOLAT, İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL ile eğitim sendikalarının il temsilcileri katıldı.

Program kapsamında Vali Hamza AYDOĞDU, “Yılın Çırağı” seçilen Halil Ömer DEĞİRMENCİOĞLU, “Yılın Kalfası” seçilen Mehmet Mert POLAT ile Mesleki Eğitim Merkezi okul birincisi Hamza AYDIN ve sınıf arkadaşlarına karnelerini takdim etti. Başarılı öğrencilere çeşitli hediyeler de veren Vali AYDOĞDU, gösterdikleri gayret ve elde ettikleri başarı dolayısıyla öğrencileri tebrik ederek eğitim hayatlarında başarılarının devamını diledi.

Törende konuşan Vali Hamza AYDOĞDU, mesleki eğitimin Türkiye’nin kalkınması ve istihdamın artırılması açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Gençlerin yalnızca teorik bilgiyle değil, üretime doğrudan katkı sağlayacak uygulamalı becerilerle yetişmesinin büyük önem taşıdığını ifade eden AYDOĞDU, “Geleceğin güçlü Türkiye’si; üreten, katma değer sağlayan ve emeğe değer veren nitelikli gençlerimizin omuzlarında yükselecek. Bu doğrultuda mesleki eğitim, güçlü geleceğimizin en sağlam temellerinden biridir.” dedi.

İl genelinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla birlikte toplam 41 bin 526 öğrenci karne alarak yaz tatiline başladı. Vali AYDOĞDU, başarılı ve verimli geçen eğitim öğretim sürecinde özveriyle görev yapan okul yöneticilerine, öğretmenlere, eğitim çalışanlarına ve öğrenci velilerine teşekkür etti.

Konuşmasının sonunda tüm öğrencilere seslenen Vali AYDOĞDU, yaz tatilini verimli değerlendirmeleri tavsiyesinde bulunarak, “Sağlıklı, huzurlu ve keyifli bir yaz tatili geçirmenizi diliyorum. Eğitim öğretim yılımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Erzincan’da düzenlenen karne töreni, öğrencilere hediye takdimi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.