
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Erzincan’da bayram hazırlıkları hız kazanırken, vatandaşlar kurban ibadetini eksiksiz yerine getirebilmek için bıçak ustalarının yolunu tuttu. Özellikle Eski Sanayi Çarşısı’nda faaliyet gösteren bıçak ustalarının önünde yoğunluk oluşurken, ustalar vatandaşlara “Son günü beklemeyin” çağrısında bulundu.
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Erzincan’da bayram hazırlıkları hız kazanırken, vatandaşlar kurban ibadetini eksiksiz yerine getirebilmek için bıçak ustalarının yolunu tuttu. Özellikle Eski Sanayi Çarşısı’nda faaliyet gösteren bıçak ustalarının önünde yoğunluk oluşurken, ustalar vatandaşlara “Son günü beklemeyin” çağrısında bulundu. Kurbanlık hayvanların eziyet çekmeden kesilebilmesi için bıçakların kaliteli ve keskin olması gerektiğini belirten vatandaşlar, piyasadaki ucuz ve kalitesiz ürünler yerine yılların tecrübesine sahip ustaları tercih ediyor. Bayram öncesi artan talebe yetişmeye çalışan sanayi esnafı ise sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar yoğun mesai harcıyor.
Eski Sanayi Çarşısı’nın yarım asırlık bıçak ustalarından Adem KENEŞ, Kurban Bayramı öncesi yaşanan hareketliliğin her geçen gün arttığını söyledi. Mesleklerinin sadece bir zanaat değil, aynı zamanda kültürel bir miras olduğunu ifade eden Keneş, aileden gelen yaklaşık 150 yıllık geleneği sürdürdüklerini belirtti.

Erzincan’da bayram öncesi oluşan bıçak bileme geleneğine dikkat çeken Keneş, “Kurban kesmeyen vatandaşlarımız bile sırf adet yerini bulsun, bayramın bereketi evine girsin diye evindeki bıçağı getirip biletiyor. Bu bizim yıllardır süregelen kültürümüz. Kapımız herkese açık” dedi.
Bayrama yaklaşıldıkça yoğunluğun daha da artacağını ifade eden Adem KENEŞ, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için erken davranmaları gerektiğini vurguladı. Son günlerde oluşacak yoğunluk nedeniyle taleplere yetişmenin zorlaştığını belirten Keneş, “Vatandaşlarımız işlerini son güne bırakmasın. Şimdiden getirilen bıçakları daha özenli şekilde biliyoruz. Son gün oluşacak sıkışıklıkta kimseyi geri çevirmek istemiyoruz” diye konuştu.
Kurban Bayramı hazırlıkları kapsamında Erzincan Eski Sanayi Çarşısı’nda yaşanan hareketlilik, hem esnafın yüzünü güldürüyor hem de şehirde bayram atmosferini hissettirmeye başladı.

