
Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU; Vali Yardımcısı Hüseyin AYDIN, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih ÇÖPÜR ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şube Başkanı Sinan ASLAN ile birlikte, merkezdeki okul müdürlerine yönelik olarak düzenlenen “Yeşilay Sağlıklı Yaşam Ligi Tanıtım Toplantısına” katıldı.
Erzincan Valisi Hamza AYDOĞDU; Vali Yardımcısı Hüseyin AYDIN, Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer KARTAL, Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih ÇÖPÜR ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Erzincan Şube Başkanı Sinan ASLAN ile birlikte, merkezdeki okul müdürlerine yönelik olarak düzenlenen “Yeşilay Sağlıklı Yaşam Ligi Tanıtım Toplantısına” katıldı. Erzincan Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, projeye ilişkin sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verdi.
Toplantıda konuşan Vali Hamza AYDOĞDU, projenin Erzincan Valiliği ile Yeşilay Cemiyeti iş birliğinde, il genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde yürütüleceğini belirtti. Vali AYDOĞDU, “Bu program ile öğrencilerimizin enerjisini olumlu davranışlara yönlendiren, haftalık temalarla ilerleyen ve okuldan başlayıp aileye, mahalleye, sokaklara yayılan davranış değişiklikleri oluşturmayı amaçlıyoruz. Bu projenin en değerli yönü; gençlerimizin birbirlerine destek olmayı öğrenmeleri, yani hep birlikte iyilik hareketinin birer parçası olmalarıdır.” dedi.
Vali AYDOĞDU, projenin okul temelli ve şehir ölçekli bir katılım programı olarak öğrencilerde sağlıklı yaşam bilincini, bağımlılıkla mücadele anlayışını ve gönüllülük ruhunu pekiştireceğini vurguladı. “Çocuklarımızın hem akademik olarak başarılı olmaları hem de iyi birer insan olarak yetişmeleri için siz okul müdürlerimizin, idarecilerimizin ve öğretmenlerimizin gayreti çok önemli. Sizlere ve tüm eğitim camiamıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
Projenin ilk olarak Erzincan’da hayata geçirileceğini ve ilerleyen süreçte tüm Türkiye’ye yayılacak bir iyilik meşalesi olacağını belirten Vali Hamza AYDOĞDU, başta Vali Yardımcısı Hüseyin AYDIN olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür etti.


