
Erzincan Belediyesi’ne ait coğrafi işaret tescilli Erzincan Bögert Maden Suyu’nun yurt dışı ihracat ağı her geçen gün genişliyor. Doğal mineralli yapısı ve kaliteli üretimiyle dikkat çeken Bögert Maden Suyu, şimdi de Kazakistan pazarına açılmaya hazırlanıyor.

Erzincan Belediyesi’ne ait coğrafi işaret tescilli Erzincan Bögert Maden Suyu’nun yurt dışı ihracat ağı her geçen gün genişliyor. Doğal mineralli yapısı ve kaliteli üretimiyle dikkat çeken Bögert Maden Suyu, şimdi de Kazakistan pazarına açılmaya hazırlanıyor. Erzincan’ın önemli marka değerlerinden biri haline gelen Bögert Maden Suyu’nun Kazakistan’a ihracatı için Erzincan Belediyesi ile Sureks şirketi arasında distribütörlük sözleşmesi imzalandı. Sözleşme, Belediye Başkan Yardımcısı İkram ÇAMUR ile Sureks Şirketi Üretim Sorumlusu Elif EREM tarafından imza altına alındı.
Halihazırda Hollanda, İsviçre, Belçika, Suudi Arabistan ve Afganistan’a ihracatı gerçekleştirilen Bögert Maden Suyu’nun yeni anlaşmayla birlikte Orta Asya pazarında da yer alacağı belirtildi.
İmza töreninde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı İkram ÇAMUR, Erzincan Belediyesi’nin üretim odaklı belediyecilik anlayışıyla önemli projeleri hayata geçirdiğini ifade etti. ÇAMUR, Belediye Başkanı Bekir AKSUN’un “Üretken Belediyecilik” vizyonu doğrultusunda 2023 yılında üretimine başlanan Bögert Maden Suyu’nun kısa sürede hem Türkiye’de hem de yurt dışında yoğun ilgi gördüğünü söyledi.
Markanın büyümesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Çamur, yapılan yeni distribütörlük anlaşmasının Erzincan ekonomisine önemli katkılar sağlayacağını belirterek anlaşmanın hayırlı olmasını diledi.
Doğal kaynak yapısı, mineral değeri ve coğrafi işaret tesciliyle öne çıkan Erzincan Bögert Maden Suyu’nun uluslararası pazardaki büyümesi, Erzincan’ın tanıtımına da katkı sunmaya devam ediyor.

