SON DAKİKA
hava
Google News

ETSO Başkanı Ahmet Tanoğlu Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Son Güncelleme :

31 Temmuz 2026 - 13:49

/ 83 views kez okundu.
reklam
ETSO Başkanı Ahmet Tanoğlu Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
reklam

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda kentte görev yapan basın mensuplarıyla buluştu. Programda gazetecilerin toplum adına üstlendiği önemli misyona dikkat çeken Tanoğlu, basın çalışanlarının bayramını kutladı.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tanoğlu, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla düzenlenen programda kentte görev yapan basın mensuplarıyla buluştu. Programda gazetecilerin toplum adına üstlendiği önemli misyona dikkat çeken Tanoğlu, basın çalışanlarının bayramını kutladı. ETSO ev sahipliğinde gerçekleştirilen programda konuşan Başkan Ahmet Tanoğlu, muhabirinden foto muhabirine, editöründen teknik ekibine kadar basın sektörünün her kademesinde görev yapan emekçileri aynı sofrada ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

24 Temmuz 1908 tarihinin Türk basını açısından önemli bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Tanoğlu, bu tarihin sansürün kaldırıldığı ve özgür basının simgesi haline geldiğini belirtti. Gazeteciliğin yalnızca bir meslek değil, aynı zamanda büyük fedakârlık ve sorumluluk gerektiren bir kamu görevi olduğunu dile getiren Tanoğlu, basın mensuplarının toplumun doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasında hayati bir görev üstlendiğini söyledi.

Kendisinin de Erzincan Gazeteciler Cemiyeti üyesi olduğunu hatırlatan Ahmet Tanoğlu, gazetecilerin gece gündüz demeden, her türlü zorluğa rağmen kamuoyunu doğru bilgilendirmek için büyük bir özveriyle çalıştığını belirterek tüm basın emekçilerine teşekkür etti.

Basının şehirlerin gelişimi ve kalkınmasındaki rolüne de değinen Tanoğlu, tarafsız, ilkeli ve meslek etiğine bağlı haberciliğin kamuoyunun güvenini güçlendirdiğini, aynı zamanda yöneticilere yol gösteren önemli bir unsur olduğunu ifade etti. Erzincan’ın ekonomik, sosyal ve kültürel gelişiminin kamuoyuna doğru aktarılmasında yerel basının önemli bir görev üstlendiğini kaydetti.

Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası olarak basın mensuplarının her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirten Tanoğlu, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve mesleki dayanışmanın güçlendirilmesine yönelik her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

Programın sonunda 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı kutlayan Ahmet Tanoğlu, görevleri başında hayatını kaybeden basın emekçilerini rahmetle anarak tüm gazetecilere sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir meslek hayatı temennisinde bulundu.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.