Tam bir sağlık deposu olan fındık, beyin sağlığından mutluluk hormonlarına, diyabet riskini azaltmasından kanserden korumaya dek çok önemli faydalar sağlıyor. Lezzetinin yanı sıra yapısında bol miktarda lif barındırıyor. Faydaları şu şekilde sıralana bilir: *Magnezyum,…
Tam bir sağlık deposu olan fındık, beyin sağlığından mutluluk hormonlarına, diyabet riskini azaltmasından kanserden korumaya dek çok önemli faydalar sağlıyor. Lezzetinin yanı sıra yapısında bol miktarda lif barındırıyor.
Faydaları şu şekilde sıralana bilir:
*Magnezyum, çinko, potasyum, demir ve kalsiyum açısından zengin bir içeriğe sahip olan fındık, E ve B vitaminleri. Öte yanda protein değeri de oldukça yüksektir.
*Enerji kaynağıdır, vücudu güçlendirir.
*Zihinsel ve fiziksel yorgunlukları giderir. Kalp ve damar sağlığına fayda sağlar.
*Ceviz ve badem gibi kalp ritmini düzenler, kolesterolü düşürür.
*Düzenli olarak tüketildiği takdirde kalp krizi riskini azaltır.
*Sağlıklı kemik gelişimini destekler, anemi tedavisine yardımcı olur.
*Hamilelik döneminde tüketilen fındık, annenin mineral gereksinimi karşılar.
*Varislere iyi gelir, cildi güzelleştirir.
Haber:Sebahattin KAPLAN