DOLAR 32,3326 % 0.25
EURO 35,0475 % -0.23
GRAM ALTIN 2.285,03 % 0,33
ÇEYREK A. 3.736,02 % 0,33
BITCOIN 2.292.306 1.136
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 14°
Google News

GELECEĞİN UÇAK MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR

Son Güncelleme :

23 Aralık 2021 - 10:35

/ 383 views kez okundu.
reklam
GELECEĞİN UÇAK MÜHENDİSLERİ YETİŞİYOR
reklam

Erzincan’da eğitim öğretime devam eden Hezarfen Ahmet Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Akademik personel, modern laboratuvar ve uygulama imkanları ile geleceğin Uçak Mühendislerini yetiştiriyor.

2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılında açılan Hezarfen Ahmet Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi modern teknolojilerle donatılmış akademik personel, modern laboratuvar ve uygulama olanakları ile geleceğin Uçak Mühendislerini yetiştiriyor.

Türkiye’de 12 okuldan birisi olan Lise, Doğu Anadolu Bölgesinde Uçak Teknolojisi üzerine öğrenci yetiştiren tek okul olma özelliğini taşıyor.

Geleceğin bilgi ve beceriye sahip teknik elemanlarının yetiştirildiği Meslek Lisesinde 278 öğrenci eğitim görüyor. Okul Müdür Yardımcısı Necmettin Kalkan okuldaki eğitim öğretim hakkında bilgi verdi.

Kalkan; “Okulumuz 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılında açılmış bulunmakta. Türkiye’de 12 okuldan birisi ve Doğu Anadolu Bölgesinde tek okul. Uçak Bakım Alanı üzerine. İki tane de dalımız bulunmakta. Uçak elektroniği ve Uçak Gövde Motor. Toplamda 278 öğrencimiz var. Uçak teknisyeni ve ara eleman yetiştiriyoruz. Öğrencilerimiz liseden sonra BAYKAR, TUSAŞ, TAİ, Türk Hava Yolları, Sabiha Gökçen gibi havalimanlarında görev almakta. Öğrenciler aynı zamanda ilgili bölümlerde Üniversitede uzman elemanlar olarak geliştiriliyor.”

Uçak Bakımı Elektronik Öğretmenlerinden Şaban Yılmaz ise okulda verilen eğitimin önemine dikkat çekerek; “Okulumuzda iki alan dalı var. Ben Elektronik Alan Bölümü Şefiyim. Burada Analog eğitim setimiz, Aviyonik setimiz, simülasyon aletlerimiz, oto pilot eğitim setlerimiz ve aynı zamanda Erzincan Havalimanının bir maketini gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Bir de dijital eğitim kutularımız. Orada çocuklarımız ufak tefek devreler yaparak, çalıştırarak örneğin bir LED yakarak, ısı ölçerek, bir flaşör devre yaparak kendilerini geliştirmekteler. Elektronik malzemeleri aynı zamanda tanımaktalar. Uçak Bakım Alanında ise Uçakla ilgili argümanları geliştirerek, onların üstüne katarak, göstergeler olsun, hızımız olsun, lövyemiz olsun, motor güçlerimiz olsun bu ana hatları öğrenmelerini sağlıyoruz. Aviyonik Eğitim Setinde kablolama sistemini, vidalama sistemini ve onların eğitim sistemini veriyoruz. Uçağın nasıl çalıştığını, bir arıza olduğunda arızanın hangi kısımda yer aldığını bunları bulmalarında yardımcı oluyoruz. Oto Pilot Eğitim Setimizde ise bizim daha çok Oto Pilot’a geçiş aşamasını Oto Pilot Sistemi nasıl kullanılıyor, Pilot nasıl Otomatik Pilot’u gerçekleştiriyor, nasıl Otomatik Pilot’a alıyor. Bunların eğitimini veriyoruz. Daha sonra elektronik alanda eğitimini veriyoruz. Temel eğitimlerini veriyoruz. Aynı zamanda kültür derslerimiz de var. Daha çok meslek hocası olduğumuz için meslek ağırlıklı geliştirmeye özen gösteriyoruz. Sektörde ise, sektöre yardımcı olarak mülakatlara girdiklerinde ne gibi sorularla karşılaşabileceklerini bunları burada örneklendirerek onların eğitimlerini tamamlamalarını, sektörde nasıl çalışmaları gerektiğine yardımcı oluyoruz.”

Öğrenciler ise yetkili oldukları araçlar üzerinde bilgilendirmelerde bulunarak uygulamalı olarak aracın çalışma sistemini anlattılar.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.