DOLAR 32,6031 % 0.39
EURO 34,8266 % 0.25
GRAM ALTIN 2.491,69 % 0,29
ÇEYREK A. 4.073,91 % 0,29
BITCOIN 2.133.876 4.148
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Google News

Göç idaresi müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı

Son Güncelleme :

25 Ekim 2019 - 11:49

/ 649 views kez okundu.
reklam
Göç idaresi müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı
reklam

Erzincan Ticaret il Müdürlüğü tarafından Türkiye’de ki Uluslararası ve Geçici koruma altında ki yabancıların çalışma izinleri ile ilgili olarak Göç idaresi müdürlüğü tarafından bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Erzincan Esnaf ve Sanatkârlar odaları birliği toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Erzincan Ticaret İl Müdürü Recai Palabıyık, Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar odaları birlik başkan vekili Namık Polater, Erzincan İŞ-KUR il müdürü Ömer Faruk Çelik, SGK İl müdürü Nail Van, İl Göç İdaresi Müdürü Kasım Kağan Özlok, Esnaf odaları başkanları ile esnaflar katıldı.
Türkiye’de ki Uluslararası ve Geçici koruma altında ki yabancıların çalışma izinleri ile ilgili olarak düzenlenen toplantıya başkanlık yapan Erzincan Ticaret İl Müdürü Recai Palabıyık, katılımcılara teşekkür ettikten sonra İl Göç İdaresi Müdürü Kasım Kağan Özlok slayt eşliğinde bilgilendirmeler de bulundu.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (Bakanlık) tarafından düzenlenen yasal bir belgedir. Çalışma izni başvuruları UİGM tarafından değerlendirilir. Bu kapsamda 28 Temmuz 2016 tarihinde TBMM tarafından kabul edilen ve 13 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu’na göre Türkiye’de çalışmak isteyen yabancıların Bakanlıktan çalışma izni alması gerekmektedir.
Çalışma izni başvurusu yapabilmek için kişinin 99 ile başlayan kimlik numarasının yazılı olduğu statüsünü gösterir kimlik belgesi bulunmalıdır. Eğer geçici koruma kapsamında iseniz geçici koruma kayıt tarihinden altı ay sonra kayıtlı olduğunuz ikamet ilinde çalışmak üzere çalışma izni başvurunuzu yapabilirsiniz. Eğer uluslararası koruma başvuru sahibi veya şartlı mülteci statüsü sahibi iseniz uluslararası koruma başvuru tarihinden altı ay sonra kayıtlı olduğunuz ikamet ilinde çalışmak üzere çalışma izni için başvurabilirsiniz. Farkı bir ilde çalışmak üzere yapılan çalışma izni başvurularında Bakanlık, İçişleri Bakanlığından görüş almaktadır.

Haber: Eren BAYRAK

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.