DOLAR 32,2159 % 0.13
EURO 34,9943 % 0.02
GRAM ALTIN 2.507,07 % 0,16
ÇEYREK A. 4.099,06 % 0,16
BITCOIN 70.126,68 -1.248
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

GSB YURTLARINDA KALAN ÇÖLYAKLI ÖĞRENCİLERE GLUTENSİZ ÜRÜN

Son Güncelleme :

17 Ocak 2023 - 11:32

/ 156 views kez okundu.
reklam
GSB YURTLARINDA KALAN ÇÖLYAKLI ÖĞRENCİLERE GLUTENSİZ ÜRÜN
reklam

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlık yurtlarında kalan ve gluten içeren besinleri tüketemeyen çölyaklı öğrenciler için glutensiz ürün paketleri hazırladı. Gönüllü gençler tarafından hazırlanan glutensiz gıda paketleri, ülke genelindeki yurtlara gönderildi.

Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlık yurtlarında kalan ve gluten içeren besinleri tüketemeyen çölyaklı öğrenciler için glutensiz ürün paketleri hazırladı. Gönüllü gençler tarafından hazırlanan glutensiz gıda paketleri, ülke genelindeki yurtlara gönderildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı çölyak hastası gençler için yeni bir projeyi bakanlık yurtlarında hayata geçiriyor. Bakanlık, gönüllü gençler tarafından hazırlanan glutensiz gıda paketlerini, çölyaklı öğrenciler için ülke genelindeki yurtlara gönderdi.

“#GSBHepYanında” sadece bir slogan değildir!

Bakanlık tarafından hayata geçirilen ‘’Çölyaklı Öğrencilere Destek Doluyuz’’ projesini, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Kasapoğlu, gönüllü gençler tarafından glutensiz ürün paketlerinin hazırlanmasına ilişkin videoyu, ‘’Gençlerimizin hazırladığı bu eğlenceli videodaki glutensiz ürün paketleri, GSB Yurtlarımızdaki çölyaklı öğrencilerimize gidiyor. “#GSBHepYanında” sadece bir slogan değildir!’’ notuyla paylaştı.

Glutensiz gıdalar yurtlara gönderildi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bakanlık yurtlarında barınma hizmeti alan öğrenciler arasında gluten içeren besinleri tüketemedikleri için çölyak hastalığına sahip öğrencilerin, ekmek, tatlı vb. besin ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hazırladığı çalışmayı uygulamaya koydu. Çölyak hastalığına sahip öğrencilerin yaşam kalitelerini artırmaya destek olmak amacıyla hazırlanan projede öncelikle, ülke genelinde tüm yurtlarda yapılan bir anket çalışmasıyla çölyak hastalığına sahip öğrenciler tespit edildi. Çölyaklı öğrencilerin, yurtta tüketemediği besinlere emsal olan besinleri  üreten ilgili firmalarla görüşerek temin edilmesinin ardından, gönüllülerle birlikte hazırlanan glutensiz gıda paketleri, çölyaklı öğrencilere ulaştırılmak üzere gönderildi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.