SON DAKİKA
hava
Google News

Hangi ürünlerde sulama arttırılmalı

Son Güncelleme :

16 Temmuz 2019 - 12:01

/ 586 views kez okundu.
reklam
Hangi ürünlerde sulama arttırılmalı
reklam

Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, havaların ısınmasıyla birlikte sebze ve meyve gibi ürünlerde sulamanın artırılmasının önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Erzincan’da yaz aylarının sıcak günlerin yaşanmasıyla birlikte,  sebze ve meyve gibi ürünlerinde su isteği artamaya başladı. Hafta da bir su ihtiyacı olan ürünlerin 3 günde bir yapılmasının  zamanını geldiğini dile getiren Erten, kavun ve karpuz da ise şeker oranın dengesi için de sulamanın doğru yapılması gerektiğini belirtti.

Konu hakkında açıklama  yapan  Ziraat Yüksek Mühendisi Orhun Erten, sulamanın ürünler için önemli olduğunu dile getirerek konuşmasında şunlara yer verdi ; “ havaların çok ciddi ısınmasıyla ve gece, gündüz sıcaklık farkının artmasıyla sulama miktarını arttırmamız gerekiyor. Ürünlerimizde bir hafta yaptığımız sulamalarımızı biraz daha indireceğiz. Özellikle domates, biber, patlıcan sulamalarımızı mümkünse 3 günde bir, salatalığa her akşam, sebze grubunun  diğer grupları olan karpuz, kavun grubunda da  sulamayı arttırmalıyız ama dikkatli vererek de ürünlerdeki şeker oranının lezzetini azaltacaktır. Kavun ve karpuz da sulamayı minimum  alırken diğer ürünlerde arttırarak ürünlerimizin sulamasını bu şekilde yapmalıyız” diye konuştu.

 

Haber: Eren BAYRAK

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.