
Erzincan’ın Refahiye ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle büyük bir coşku içerisinde kutlandı.
Erzincan’ın Refahiye ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103’üncü yıl dönümü, düzenlenen tören ve etkinliklerle büyük bir coşku içerisinde kutlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Refahiye Kaymakamı Mehmet Furkan Taşkıran, Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti. Tebrik kabulünün ardından protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla Refahiye Hükümet Konağı önünden Cumhuriyet Bayramı kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde ilerleyen kortej, ilçe sakinlerinden büyük ilgi gördü.
Kortej yürüyüşünün ardından kutlama programı Refahiye İlçe Şehir Stadı’nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.
Öğrencilerin okuduğu şiirler, zeybek gösterileri, koro dinletisi, bayrak gösterileri ve oratoryo sunumlarıyla renklenen program, resmigeçit töreni ve bando gösterisiyle sona erdi.
Refahiye’de Cumhuriyet’in 103’üncü yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde, bayram coşkusu vatandaşlarla birlikte hep bir ağızdan yaşandı.

