DOLAR 32,5073 % -0.11
EURO 34,9718 % 0.37
GRAM ALTIN 2.430,63 % 0,31
ÇEYREK A. 3.974,08 % 0,31
BITCOIN 63.936,15 -3.612
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 24°
Google News

KOMŞU İLLERDE DE RAĞBET GÖRMEKTE

Son Güncelleme :

12 Eylül 2019 - 9:40

/ 522 views kez okundu.
reklam
KOMŞU İLLERDE DE RAĞBET GÖRMEKTE
reklam

Bölgede çok eski zamanlardan beri Kara erik üzüm çeşidinden “Saruç” isimli geleneksel bir ürün üretilmektedir.

Saruç, ortadan ikiye bölünerek kurutulan üzüm tanelerinin içine, ceviz İçi konulduktan sonra; ipe dizilerek tüketime sunulan geleneksel bir üründür. Yüksek besin içeriği ve sıra dışı aroması ile yoğun talep gören ürün, oldukça iyi fiyata alıcı bulabilmektedir. Bu çalışma, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu’nda 2011 yılında gerçekleştirilmiştir. Araştırmada, geleneksel yöntemlerle üretilen Saruç’un, üretim akış şemasında   bazı fiziksel ve kimyasal özellikler saptanmıştır.

1 Kg yaş üzümden 185 g kuru üzüm elde edilmiş; 1 kg Saruç’un ise 685 g kuru üzüm ve 315 g iç cevizden üretildiği belirlenmiştir.

Haber: Sebahattin KAPLAN

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.