SON DAKİKA
hava
Google News

Milletvekili SARIGÜL: “Ziraat Bankası Çiftçiyi Korumak Zorundadır, Çiftçi Tarlaya Küserse Aç Kalırız”

Son Güncelleme :

17 Nisan 2026 - 12:12

/ 55 views kez okundu.
reklam
Milletvekili SARIGÜL: “Ziraat Bankası Çiftçiyi Korumak Zorundadır, Çiftçi Tarlaya Küserse Aç Kalırız”
reklam

CHP Erzincan Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mustafa SARIGÜL, Ziraat Bankası ve iştiraklerinin ele alındığı Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Alt Komisyonu toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

CHP Erzincan Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mustafa SARIGÜL, Ziraat Bankası ve iştiraklerinin ele alındığı Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Alt Komisyonu toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen toplantıda konuşan SARIGÜL, bankanın tarihsel misyonuna, tarım sektörü için taşıdığı kritik öneme ve denetim mekanizmalarının gerekliliğine vurgu yaptı.

“Demokrasinin Temeli Hesap Verebilirliktir”

Toplantının amacının Ziraat Bankası ve iştiraklerinin denetimi olduğunu belirten SARIGÜL, denetim yetkisinin anayasa ve yasalarla verildiğini ifade ederek, “Bize bu yetkiyi veren; Anayasa, kanunlar, TBMM ve seçmenimizdir. Bir ülkede demokrasinin en önemli göstergesi hesap verme sorumluluğudur” dedi.

“Çiftçiyi Koruyamazsak Aç Kalırız”

Ziraat Bankası’nın kuruluşundan bu yana Türk çiftçisinin en önemli finans kaynaklarından biri olduğuna dikkat çeken Sarıgül, tarım sektörünün en büyük sorununun finansmana erişim olduğunu söyledi.

SARIGÜL, “Cumhuriyet hükümetleri boyunca çiftçiye düşük faizli kredi sağlanması büyük önem taşımıştır. Çiftçiyi korumak zorundayız. Çiftçi tarlaya küserse aç kalırız. Tarımı hor gören yarını zor görür” ifadelerini kullandı.

“Ziraat Bankası’nın Rolü Netleşmeli”

Konuşmasının sonunda Ziraat Bankası’nın görev tanımının netleştirilmesi gerektiğini vurgulayan SARIGÜL, bankanın piyasa koşullarına göre kâr odaklı mı yoksa tarımı destekleyen bir kamu bankası mı olacağına Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin karar vermesi gerektiğini belirtti.

SARIGÜL, “Bu karar TBMM tarafından verilmelidir. Aksi halde hangi iktidar gelirse gelsin bu bankayla ilgili tartışmalar bitmez. Görevi doğru tanımlanmış bir Ziraat Bankası herkesin faydasınadır” diyerek sözlerini tamamladı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.