DOLAR 32,2520 % -0.02
EURO 34,6923 % -0.11
GRAM ALTIN 2.393,92 % -0,27
ÇEYREK A. 3.914,06 % -0,27
BITCOIN 62.322,00 -1.239
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 10°
Google News

MİLLETVEKİLLERİ TKDK ARACILIĞI İLE ERZİNCAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİ DEĞERLENDİRDİLER

Son Güncelleme :

05 Ocak 2023 - 15:28

/ 269 views kez okundu.
reklam
MİLLETVEKİLLERİ TKDK ARACILIĞI İLE ERZİNCAN’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN FAALİYETLERİ DEĞERLENDİRDİLER
reklam

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) aracılığıyla Erzincan’da gerçekleştirilen 2022 yılı yatırım faaliyetlerini değerlendirdiler.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) aracılığıyla Erzincan’da gerçekleştirilen 2022 yılı yatırım faaliyetlerini değerlendirdiler. Erzincan Milletvekilleri yaptıkları açıklamada: “Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu ( TKDK ) , Erzincan’da AB IPARD (Avrupa Birliğine Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Yardım Aracı Programı) fonlarını AB Komisyonu adına ilimizde kullanmaya akredite- yetkili bir Kurumdur. Erzincan İl Koordinatörlüğümüz 2012 yılında kurulmuş olup, AB Komisyonundan Akreditasyon ve Yetki Devrini alarak Erzincan’da AB IPARD fonlarını AB Komisyonu adına kullanmaya yetkili olmuştur. Ekim 2013’ten itibaren proje kabul etmeye başlamıştır. Kurumumuzun hibe kapsamında desteklediği ana tedbir başlıkları ve destekleme oranları;

Süt ve Et Üreten Tarımsal İşletme yatırımlarına (%40-70),  Süt ve Et Ürünlerinin İşlenmesi Pazarlanması, Meyve-Sebze İşleme Pazarlaması ve Su Ürünleri İşleme Pazarlama yatırımlarına  (%40-50 ) Arıcılık, sera yatırımlarına, Yerel Ürünler-El Sanatlarına, Kırsal Turizme                                                    Kültür Balıkçılığına, Yenilenebilir Enerji (GES) yatırımlarına  (%65 ) oranında hibe desteği verilmektedir. TKDK Kuruluşundan bu güne kadar IPARD programı kapsamında 188 adet projenin yatırımı tamamlanarak 130 milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır.

Bu yatırımlarla ilimize 24 büyükbaş süt üretim tesisi, 24 büyükbaş besi çiftliği, 16 kanatlı et üretim tesisi, 2 yumurta tavukçuluğu işletmesi, 4 süt toplama merkezi, 4 kırmızı et işleme tesisi, 1 meyve-sebze işleme, soğuk hava deposu, 9 bitkisel üretim, 48 arıcılık projesi, 4 zanaatkarlık ve katma değerli ürünler projesi, 11 kırsal turizm tesisi, 1 su ürünleri üretim tesisi, 1 makine parkı, 13 yenilenebilir enerji tesisi, kazandırılmıştır. 2022 yılında yatırımı tamamlanarak hibe ödemesi yapılan 7 arıcılık işletmesi,11 Güneş Enerjisi yatırımı,4 sera yatırımı, 3 kırsal otel,1 ahşap işleme el sanatları işletmesi,1 ceviz işleme paketleme tesisi,1 tekstil işletmesi, 1 tarımsal soğuk hava tesisi, 2 zannatkarlık el sanatları işletmesi,1 tulum peyniri işleme paketleme tesisi, 1 yerel kırsal  kalkınma programı olmak üzere 36 adet IPARD yatırımına 45 milyon TL hibe ödemesi yapılmıştır.   2023 yılında yapımı devam,  eden 3 kırsal otel, 1 yumurta işletmesi, 22 Güneş Enerjisi yatırımı, 6 zanaatkârlık el sanatları işletmesi, 2 tekstil işletmesi, 1 soğuk hava deposu yatırımı, 1 arıcılık ürünleri üretim tesisi,1 meyve sebze kurutma tesisi, 1 pelet yakıt tesisi ve 12 adet sera yatırımın olmak üzere toplam 50 adet IPARD projemizin yatırım tutarı 175 milyon TL olup, bu yatırımlara 80 milyon TL hibe ödemesi yapılacaktır.2023 yılı önümüzdeki aylarda Kurumumuz yatırım çağrı ilanına çıkacak olup, Yerinde Üretim, Yerinde İstihdam, Yerinde Kalkınma ilkeleri doğrultusunda ilimiz için çok önemli olan başta Sera yatırımları ve ilimizi Sera merkezi yapmak üzere tüm yatırımcılarımızı destek almaya davet ediyoruz. Yatırım sizden, her türlü destek bizden” ifadelerini kullandılar.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.