SON DAKİKA
hava
Google News

Minik Kaşifler Ekşi Su’da Kuşların İzini Sürdü

Son Güncelleme :

04 Haziran 2026 - 13:21

/ 59 views kez okundu.
reklam
Minik Kaşifler Ekşi Su’da Kuşların İzini Sürdü
reklam

Erzincan’da ilkokul öğrencileri, Ekşi Su Mesire Alanı’nda düzenlenen kuş gözlem etkinliğinde doğayla iç içe unutulmaz bir gün yaşadı. Teleskop ve dürbünlerle kuşları inceleyen öğrenciler, hem yaban hayatını tanıdı hem de doğa koruma konusunda bilinçlendirildi.

Erzincan’da ilkokul öğrencileri, Ekşi Su Mesire Alanı’nda düzenlenen kuş gözlem etkinliğinde doğayla iç içe unutulmaz bir gün yaşadı. Teleskop ve dürbünlerle kuşları inceleyen öğrenciler, hem yaban hayatını tanıdı hem de doğa koruma konusunda bilinçlendirildi. Erzincan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun 2, 3 ve 4. sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Ekşi Su Mesire Alanı’nda bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar Erzincan Şube Müdürlüğü bünyesindeki kuş gözlem kulesini ziyaret etti. Etkinlik kapsamında öğrencilere sulak alanların önemi, korunması ve ekosisteme sağladığı katkılar hakkında bilgi verildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından öğrencilere kurumun yürüttüğü çalışmalar ile eko taban uygulama alanı tanıtılırken, kuş göç yolları ve bölgedeki yaban hayatı hakkında da bilgilendirme yapıldı.

Programın en heyecanlı bölümünde ise öğrenciler, görevli personelin gözetiminde teleskop ve dürbünlerle Ekşi Su Mesire Alanı’nın sazlık bölgesinde kuş gözlemi gerçekleştirdi. Daha önce görmedikleri birçok kuş türünü yakından inceleme fırsatı bulan çocuklar, kuşların yaşam alanları, beslenme şekilleri ve göç davranışları hakkında detaylı bilgiler aldı.

Etkinlik boyunca büyük bir merak ve heyecan yaşayan öğrenciler, gözlemledikleri kuşları fotoğraflayarak doğa ile olan bağlarını güçlendirdi. Kuşların gizemli dünyasını keşfeden minik gözlemciler, doğayı korumanın önemini de yerinde öğrenmiş oldu.

Kuş göç yolları üzerinde yer alan ve zengin yaban hayatına ev sahipliği yapan Ekşi Su Mesire Alanı’nda Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’nün hem koruma faaliyetlerini sürdürdüğü hem de vatandaşlara doğa sevgisini aşılamaya yönelik çalışmalar yürüttüğü belirtildi.

Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Okul Müdürü Muammer Doğan, gezinin eğitim açısından önemli kazanımlar sağladığını belirterek, “Öğrencilerimiz hayat bilgisi ve sosyal bilgiler derslerinde işledikleri canlılar konusunu sahada gözlemleme fırsatı buldu. Teorik bilgilerin uygulamayla desteklenmesi, öğrenmenin kalıcılığını artırdı. Öğrencilerimiz canlılar ve yaşamları hakkında daha detaylı bilgi sahibi oldu” dedi.

Öğrencilerin etkinlikten büyük keyif aldığını ifade eden Doğan, çocuklara doğa sevgisini aşılamak ve Erzincan’ın sahip olduğu yaban hayatı zenginliğine dikkat çekmek amacıyla bu tür etkinliklerin önem taşıdığını vurguladı.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.