DOLAR 32,2280 % -0.06
EURO 34,6556 % -0.08
GRAM ALTIN 2.399,99 % 0,28
ÇEYREK A. 3.923,98 % 0,28
BITCOIN 61.095,32 -1.902
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Google News

MÜZİSYEN BARIŞ POLAT ‘SENİ DE ÜZERLER BİR GÜN’

Son Güncelleme :

05 Mart 2024 - 11:30

/ 215 views kez okundu.
reklam
MÜZİSYEN BARIŞ POLAT ‘SENİ DE ÜZERLER BİR GÜN’
reklam

Erzincanlı müzisyen Barış POLAT müzik dünyasına yeni katkılar sunmaya devam ediyor. Yerel sanatçı POLAT art arda hazırladığı klipleriyle dinleyicilerini ve Erzincanlıları kendine hayran bırakıyor. Sanatçı 71. Klibi ‘Seni de Üzerler Bir Gün’ şarkısıyla dinleyicilerine Erzincan tadında melodiler sunuyor.

Erzincanlı müzisyen Barış POLAT müzik dünyasına yeni katkılar sunmaya devam ediyor. Yerel sanatçı POLAT art arda hazırladığı klipleriyle dinleyicilerini ve Erzincanlıları kendine hayran bırakıyor. Sanatçı 71. Klibi ‘Seni de Üzerler Bir Gün’ şarkısıyla dinleyicilerine Erzincan tadında melodiler sunuyor. Müzisyen Barış POLAT söz ve müziği kendisine ait olan şarkısıyla 9 Mart 2024 tarihinde tüm dijital hesaplarında dinleyicilerinin karşısına çıkacak. Son zamanlarda sanatsal çalışmalarına ağırlık veren ve kliplerinde Erzincan’ın doğal, kültürel ve sanatsal yönlerini yansıtan Barış POLAT ‘Seni de Üzerler Bir Gün’ klip çekimlerini Erzincan Merkez’e bağlı Yaylabaşı Beldesinde bulunan bir kilisede yaptı. Çalışma arkadaşı Çağrı GÜNAY ile birlikte Erzincan’ın unutulmaya yüz tutmuş mekânlarını ziyaret ederek aynı zamanda yörenin tarihi özelliklerini anlatan sanatçı POLAT sanatını adeta Erzincan’a adamış durumda.

ERT Şah Medya olarak Erzincan’ımızın müzik emekçisi Barış POLAT’a çalışmalarının devamını ve başarılar diliyoruz.

Erzincan Tarihi Yaylabaşı Kilisesi

Yerel sanatçı Barış POLAT’ın klipini çektiği adeta yeni bir buluntu ve keşif yeri gibi müziğiyle buluşturarak anlattığı Yaylabaşı Kilisesi Erzincan Merkeze yalnızca 12 km uzaklıkta. Kilise eski adı Kiğ/Kiy olan Yaylabaşı beldesinde, araziye hâkim bir alan üzerinde bulunuyor. İnşa tarihi hakkında bilgi veren yazıt veya herhangi bir kaynak bulunmayan yapı plan ve mimari özellikleri bakımından 19.yüzyıla tarihlendirilebilir.

Kilise yaklaşık 9,63×4,50 m. boyutlarında, dikdörtgen bir alan üzerine tek nefli, yarım daire planlı tek apsisli olarak inşa edilmiş. Güneybatı cephede açılan tek girişi bulunan yapı büyük oranda toprak içerisindedir. Güney cephede açılan iki, apsis ve apsis üzerinden devam eden doğu duvarı ve batı duvarı üst bölümünde açılan pencerelerle yapının ışık alması sağlanmıştır. Yapının batı cephesi sade olup üst kısmında yer alan pencere açıklığı dışında içten ve dıştan sade ve bölüntüsüzdür.

Kuzey cephe ise kör bir düzenlemeye sahiptir. Son derece sade ve fonksiyonel olan yapının cepheleri düz ve bezemesiz olup dışarıya bağlantısı oldukça sınırlıdır. İç mekânda kuzey ve güney duvarları yuvarlak kemerle üç bölüme ayrılmıştır. Güney bölümde giriş ve iki pencere yer alırken kuzeydeki kemerler sağırdır.

Apsis duvarının kuzey ve güneyinde kare formlu birer niş bulunmaktadır. Kilisede herhangi bir bezeme unsuruna rastlanmamıştır. Yapının üst örtüsü içten beşik tonoz, dıştan günümüzde çok belirgin olmasa da, çift meyilli örtüdür. İnşa malzemesi kemerler, tonoz takviye kemerleri, kapı ve pencere çerçevelerinde düzgün kesme taş; diğer bölümlerde ise moloz taştır. İç mekânda zemin ve duvarların kazıldığı gözlemlenmiş, yapılan kazılar neticesinde duvar yüzeyleri parçalanmış, iç mekân toprak ve moloz dolmuştur. Büyük oranda sağlam olan yapı terkedilmiş olup herhangi bir amaç üzerine kullanılmamaktadır.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.