Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Ninemin Tarifleri Atölyesinde KYK yurtlarında kalan gençler Erzincan’a özgü yöresel lezzetlerin tariflerini öğrenerek zamanlarına renk katıyor. Daha önce Erzincan’a özgü ekşili ekmek ile Kasefe tatlısını yapmayı öğrenen gençler bu sefer Erzincan’ın tadına doyum olmak tatlılarından biri olan meşhur Erzincan Kesme Kadayıfı tatlısını deneyimlediler.
Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesinde oluşturulan Ninemin Tarifleri Atölyesinde KYK yurtlarında kalan gençler Erzincan’a özgü yöresel lezzetlerin tariflerini öğrenerek zamanlarına renk katıyor. Daha önce Erzincan’a özgü ekşili ekmek ile Kasefe tatlısını yapmayı öğrenen gençler bu sefer Erzincan’ın tadına doyum olmak tatlılarından biri olan meşhur Erzincan Kesme Kadayıfı tatlısını deneyimlediler. Ayrıca gençler Erzincan’a özgü yemeklerin korunup sürdürülebilmesi, bu lezzetlerin gelecek nesillere aktarılması aynı zamanda mutfak becerilerinin geliştirilmesi amacıyla Erzincan Mutfak kültürünün birbirinden güzel lezzetlerini öğreniyorlar.
Terzibaba KYK Yurdu Öğrencileri bu keyifli atölye çalışmalarını videolarına eklemeyi de unutmuyorlar. Gençler paylaşımlarında; “Bu hafta Erzincan Terzibaba GSB yurdundan Ninemin Tariflerinde Erzincan’ın coğrafi işareti olan Kesme Kadayıf tatlısı yapacağız. Bu tarifi bize Erzincan Kadın Kooperatifi Bakırın ustaları yardımcı olacaklar.”
Gençler ustaların dilinden Kesme Kadayıf tatlısının hamurundan ince ince kıyılmasına fırınlanıp şerbetlenmesine kadar bütün aşamalarını hem eğlenerek hem de öğrenerek deneyimlediler. Gençler bu anlamlı deneyimi büyük bir memnuniyetle karşıladı.