Erzincan’da Ramazan Akşamları dolu dolu geçerken esnafında yüzü gülüyor. Ramazan Akşamları programına ilgi gösteren vatandaşlar iftarın ardından soluğu çarşıda alıyor.
Erzincan da son dönemlerde piyasada kendine yer edinen bardakta kaynamış mısır, Erzincanlı vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.Hafif kavrulan mısırın, tereyağı ve şeker ile buluşmasıyla ortaya çıkan tereyağlı mısır vatandaşlar tarafından tüketiliyor.
Akşam iftarın ardından vazgeçilmezi olan tereyağlı mısır, üzerine serpiştirilen, ketçap, mayonez ve nar ekşisi ile daha harika bir tada dönüşüyor.
Süt mısırlarının temizlenip koçanlarından ayrıldıktan sonra tuzlu suyun içerisine atılan mısırlar, 1 buçuk saat kaynadıktan sonra hazır hale getiriliyor.
uzun yıldan beri mısırcılık mesleğini yaptığını belirten satıcı, “Mısır işinde her şeyden önce sağlığa önem veriyoruz. Bardakta mısırı müşteriye verirken içerisinde sos, ketçap, mayonez, nar ekşisi kullanıyoruz. Son zamanlarda mısır satıcısı çoğaldı. Dışardan gelen ithal mısırlar var. Onları tavsiye etmiyoruz. Zaten tadına baktığın zaman, tadında bir bozukluk oluyor. Fiyatlar geçen seneye göre fazla olsa da vatandaş damak zevkinden vaz geçmiyor .satışlarımız iyi gidiyor .Özellikle vatandaşlara şunu tavsiye ediyorum, mısırın tadına son derece dikkat etsinler’’dedi.
Haber: Eren BAYRAK