DOLAR 32,2234 % -0.11
EURO 34,9331 % 0.17
GRAM ALTIN 2.444,47 % 0,49
ÇEYREK A. 3.996,71 % 0,49
BITCOIN 61.008,95 -3.314
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 17°
Google News

SAHUR YEMEĞİNİN DİNDEKİ ÖNEMİ NEDİR?

Son Güncelleme :

11 Nisan 2022 - 11:03

/ 435 views kez okundu.
reklam
SAHUR YEMEĞİNİN DİNDEKİ ÖNEMİ NEDİR?
reklam

Erzincan İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Ramazan Günlükleri programında moderatör Âdem Hancı ile Erzincan İl Müftülüğü Uzman Vaizi Aydın Öçalan’ın yaptığı mukabelede Sahur yemeğinin dindeki önemine değinildi.

Erzincan İl Müftülüğü tarafından düzenlenen Ramazan Günlükleri programında moderatör Âdem Hancı ile Erzincan İl Müftülüğü Uzman Vaizi Aydın Öçalan’ın yaptığı mukabelede Sahur yemeğinin dindeki önemine değinildi.  Uzman Vaizi Aydın Öçalan “Sahur yemeğinin dindeki önemi nedir?” sorusuna cevaben şu ifadelere yer verdi; “Sahur yemeği oruç tutacak kişilerin imsak vaktinden önce gece yedikleri yemeğe denilen bir isimdir. Hz. Peygamber (S.A.V.) sahura kalkmış ve bunu ümmetine de tavsiye etmiştir. Resulü Ekrem (S.A.V.) Efendimiz sahurda bereket olduğundan bahseder ve yine sahur yemeği yemenin Müslümanların orucuyla ehli kıblenin orucu arasındaki en önemli farklardan olduğunu belirtir. Onun sahurla ilgili söz ve davranışlarını dikkate aldığımız zaman sahur yemeğinin ve sahura kalkmanın Peygamber Efendimizin bir sünneti olduğunu söyleyebiliriz.

Yine âlimler sahura kalkmanın kişinin orucuna dayanma gücü verdiğini, yine maddi ve manevi bereketlere de vesile olacağını da ifade etmişler. Çünkü kişi sahura kalkmakla seher vaktini aslında ayakta geçirmiş oluyor. O vakitte zikirle meşgul olabiliyor ve diğer dualarla da meşgul olabiliyor. Bu şekilde manevi lezzetlerle donanımlı bir şekilde o geceyi değerlendirmesi kişinin hem cennete girmesine sebep olacak hem de bu vesileyle âlimlerimiz sahura kalkmanın o sahurun bereketinden istifade etmenin gerekli olduğunu ifade etmişler ve asla sahura kalkmayı ihmal etmemek gerektiği üzerinde de durmuşlardır.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.