DOLAR 32,5024 % 0.27
EURO 34,5868 % 0.24
GRAM ALTIN 2.476,81 % -0,26
ÇEYREK A. 4.049,58 % -0,26
BITCOIN 2.061.201 -6.966
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 22°
Google News

TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 174 YAŞINDA

Son Güncelleme :

21 Mayıs 2021 - 12:27

/ 482 views kez okundu.
reklam
TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 174 YAŞINDA
reklam

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 174. kuruluş yılını kutluyor. Kutlamalar kapsamında Erzincan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu ve yapılan basın açıklamasında yürütülen hizmet ve faaliyetler hakkında bilgi verildi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 174. kuruluş yılını kutluyor. Kutlamalar kapsamında Erzincan Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk konuldu. Törene Tapu Kadastro Erzincan Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca Kurum yetkilileri ve çalışanlar katıldı.

Çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Ardından bir açıklama yapan Tapu Kadastro Erzincan Bölge Müdürü Hasan Dayıkaraca kurum çalışmaları ve faaliyetler hakkında bilgi verdi. Dayıkaraca açıklamasında şu ifadelerde bulundu;

“İki asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatımızda 24 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüz, 973 Tapu Müdürlüğümüz, 81 Kadastro Müdürlüğümüz ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 10 milyona yakın işlem hacmi ve yaklaşık 30 milyon vatandaşımıza hizmet sunan ve bugün 174. Kuruluş yıldönümünü kutlayan köklü bir kurumdur.

21 Mayıs 1847 tarihinde Defterhane-i Amire Kalemi adıyla kurulan Genel Müdürlüğümüz, 1871’de Nezarete dönüştürülerek Defter-i Hakani Nazırlığı olmuş ve bugün de Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermektedir.

Taşınmazlara ilişkin mülkiyet bilgilerini devlet güvencesi altında muhafaza etme, güncelleme, taşınmazlara yönelik politikalar belirleme ve yönetme konularında lider Kurum olma vizyonumuzla vatandaşlarımıza 174. Yılımızda da en kaliteli hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip Genel Müdürlüğümüz, Web-Tapu, Tapu Takas, E-Haciz, E-terkin, Parsel Sorgulama, E-Randevu, Türkiye Tapu,  3 Boyutlu Kadastro gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir.

Tüm Dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan Covid-19 Salgını nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz bu o dönemde Bölge Müdürlüğü olarak tüm imkânlarımızla hem çalışanımızın hem de vatandaşımızın süreci sıkıntısız atlamaları için yoğun çaba harcamaktayız.

Yapılan yasal düzenleme ve dünyada örneği olmayan bir uygulamayla, Tapu Müdürlüklerinin yetki alanı dışında kayıtlı bulunan taşınmazlara ilişkin yılbaşından bu yana Genel Müdürlükçe belirlenen tapu işlemlerinde taraflar, farklı tapu müdürlükleri veya yurt dışı birimlerde bulunsalar dahi satış, bağış ve mal değişimi yapabilmektedir.

Bugün artık Genel Müdürlüğümüz, faaliyetleriyle birçok ülke için görüşüne başvurulan, referans olarak görülen bir kurum haline gelmiştir.

Kurumumuz gelişmiş teknolojilerden yararlanarak insanların ihtiyaç duyduğu taşınmaz değer haritalarının üretilmesi ile ilgili yasal düzenlemeler yapılmış, ayrıca meskûn alanlardaki taşınmazların üç boyutlu üretimi çalışmalarına başlamıştır.

Tusaga-Aktif (CORS) projesi ile Harita ve Kadastro çalışmalarında Coğrafi konum bilgileri hassas ve güvenilir biçimde toplanarak, Türkiye ve K.K.T.C. genelinde 24 saat gerçek zamanda Coğrafi Konumu 3-4 cm duyarlılığında belirleyen bir sistem kurulmuştur. Toplamda 158 adet istasyon ile 10 binin üzerinde kamu ve özel sektör kullanıcısına hizmet verilmektedir.

Kurumumuz bünyesinde son teknoloji ile donatılmış Dijital Hava Kamerası olan iki adet uçağımız ile fotogrametrik haritalar üretilmektedir.

Ayrıca Ortofoto haritalar coğrafi bilgi sistemleri, kentsel dönüşüm, afet yönetimi, kent bilgi sistemleri gibi mühendislik projeleri için önemli bir altlık oluşturmaktadır.

Harita Bilgi Bankası Sistemi sayesinde, meta verilere, ilgili kurumlarca internet üzerinden erişim sağlanarak, mükerrer harita üretiminin önüne geçilmektedir.

Osmanlı Devleti, resmi belgeleri muhafazaya büyük önem vermiştir. Arşivimizdeki belgeler; sadece Türkiye’nin değil geçmişte Osmanlı toprağı olup günümüzde bağımsızlığını kazanan 26 ülkenin de kayıtlarını kapsamaktadır.

Bu itibarla sahip olduğumuz arşiv varlığımız, millî olduğu kadar milletlerarası bir önem ve değer de taşımaktadır.

TARBİS Projesi ile 26 ülkeye ait 25 milyon civarında Osmanlıca tapu kaydının çevirisi yapılmış, 3 milyon pozdan oluşan mikrofilme alma ve dijitalleştirme işlemi gerçekleştirilmiş, tüm bu çalışmalar yerli ve yabancı çok sayıda araştırmacının hizmetine sunulmuştur.

Bugün, kuruluşunun 174. Yıldönümünü kutlayan Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine katkı sunan tüm çalışanlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunarız.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.