DOLAR 32,6405 % 0.38
EURO 34,8669 % 0.18
GRAM ALTIN 2.494,19 % 0,39
ÇEYREK A. 4.078,00 % 0,39
BITCOIN 2.073.300 2.645
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 13°
Google News

Tulum Peynirinin Faydaları Nelerdir

Son Güncelleme :

10 Aralık 2019 - 9:30

/ 8.713 views kez okundu.
reklam
Tulum Peynirinin Faydaları Nelerdir
reklam

– Tulum peyniri protein açısından zengindir. Özellikle spor yapanlar için tulum peyniri protein kaynağıdır.

-Kalsiyum açısından zengindir. Tulum peyniri içerisinde B12, B6, B2, B9 vitaminleri bulundurur. Kansızlık problemini de önlemiş olur.

-Diş sağlığını korur.

-Kemik erimesini önlemeye yardımcı olur.

-Tansiyonu düşürür.

-Sindirim sistemini düzenler ve daha iyi çalışmasını sağlar.

– Bağışıklık sistemini güçlendirir.

-Ülseri önler. · Beyine enerji verir.

-Kemik erimesini önler.

-Kanserin önlenmesine yardımcı olur.

-Hastalıklara karşı korur.

Yağsız süt, kolesterolü düşürür.

İçerisinde bulundurduğu tuz oranı bakımından tansiyonu olanlar tulum peyniri yerken dikkatli olmalıdır. Tulum peyniri yenildikten sonra bol su tüketilmelidir.

Protein ve kalsiyum açısından zengindir.
İyi bir B12 vitamini ve fosfor kaynağıdır.

Dikkat edilmesi gerekenler

• Çoğu doymuş yağ ve sodyum açısından zengin olabilir.
• Bazı peynirler hassasiyeti olan kişilerde migrenleri ya da alerjik tepkileri tetikleyebilir.
• Peynir yapımında genellikle peynir mayası olarak bilinen bir enzim karışımı süte ilave edilir ve sütün kesmesiyle peynir yapılır. Ortalama olarak yarım kilo sert peynir yapmak için dört litre süt kullanılır.
• Laktoz intoleransı olan bireyler süt ile yapılmasına rağmen peynir tüketebilirler, çünkü peynirin yapımında kullanılan enzimler ve bakteriler aynı zamanda sütteki laktozun da bir kısmını parçalarlar.
• Peynir hem kalsiyum, hem protein açısından zengin olduğu için vejetaryenler için bir kurtarıcıdır.
• Çocuklarına yeterli protein yediremediğini düşünen anneler için de iyi bir protein kaynağıdır.
• Peynir faydalıdır ancak yağ, kolesterol ve sodyum açısından da zengin olduğundan bazı bireylerin dikkatli tüketmesi gerekir.
• Kilo ya da kolesterol sorunu yaşayanlar peynirin az yağlı olanı tercih etmeliler. Kalp hastalığı, böbrek hastalığı veya yüksek tansiyonu olan hastaların da tükettikleri peynir miktarına ve cinsine dikkat etmeleri gerekir. Çoğu peynir doymuş yağ oranı yüksek olduğundan damarların tıkanma riskini artırabilir. İçeriğindeki sodyum da yüksek tansiyonlu kişilere zararlı olabilir.
• Yağsız beyaz peynir ya da lor en az kalori ve yağa sahip olduğundan riskli gruptakiler için tercih sebebi olabilir, su oranı yüksek yağı az sürme peynirler de tercih edilebilir. Yağlı krem peynir kalori ve yağ bakımından sert peynirlere benzer ancak daha az kalsiyum barındırır.
• Olgunlaşmış / yıllanmış peynirler hassas kişilerde migren ataklarını tetikleyebilir. Penisiline alerjisi olan kişiler rokfora ve penisilin kullanarak yapılan diğer yumuşak peynirlere tepki gösterebilir.
• Yağ peynire o zengin dokusunu ve harika tadını verir fakat aynı zamanda kalori ve kolesterolünü de artırır. Peynirin kalorisinin yaklaşık yüzde 70-80’i yağdan kaynaklanır. Az yağlı sütten yapılan taze peynirler çok daha az yağ içerir.

Haber: Haber Merkezi

 

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.