DOLAR 32,2385 % -0.03
EURO 34,8430 % 0.4
GRAM ALTIN 2.414,24 % 0,88
ÇEYREK A. 3.947,29 % 0,88
BITCOIN 62.028,23 -0.576
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 19°
Google News

ÜZÜMLÜ SARUCU CEP YAKIYOR

Son Güncelleme :

25 Ocak 2024 - 12:31

/ 331 views kez okundu.
reklam
ÜZÜMLÜ SARUCU CEP YAKIYOR
reklam

2022 yılında Türk Patent ve Marka kurumunca onaylanarak Coğrafi İşaret Tescili alan Üzüm Basması ve Basmaca olarak da bilinen Üzümlü Sarucu aktar ve yöresel ürün pazarlarında kilosu 600 – 1000 TL arasında satılıyor. Adeta cep yakan bu yöresel lezzet içine konulan ceviz ile hanelerde ikramlık lezzetler arasında yer alıyor.

2022 yılında Türk Patent ve Marka kurumunca onaylanarak Coğrafi İşaret Tescili alan Üzüm Basması ve Basmaca olarak da bilinen Üzümlü Sarucu aktar ve yöresel ürün pazarlarında kilosu 600 – 1000 TL arasında satılıyor. Adeta cep yakan bu yöresel lezzet içine konulan ceviz ile hanelerde ikramlık lezzetler arasında yer alıyor. Cimin Üzümü’nün yerli ceviz içinin iplere sıra ile dizilerek kurutulması ile elde edilen Üzümlü Sarucu kendine has lezzeti ve doyuruculuğuyla kış sofralarının ve şenliklerin vazgeçilmez ikramı haline geldi. Yapımı basit ve dayanıklı olması nedeniyle tercih edilen Üzümlü Sarucunun tarifi ise şöyle; “Dalından koparılan Cimin Üzümleri yıkandıktan sonra taze ve sulu haldeyken keskin bir bıçak yardımıyla ikiye yarılır. Çekirdeklerinden ayrılan üzüm kurumaya bırakılır. Kurutulmuş üzümler her bir tanesinin arasına bir parça ceviz yerleştirilmek suretiyle hazırlanır. Yumru haline gelen üzüm ve ceviz ikilisi iğne yardımıyla ipe dizilerek saruca dönüşür.”

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.