Yılın yarısını yaylalarda geçiren köylüler ekmek pişirme, yemek yapma, süt sağma ve peynir yapma gibi meşakkatli işlerle uğraşırken, erkeklerde yüksek kesimlerde hayvanları otlatıyor.
Uzun süren kış mevsiminin ardından Doğu´da doğal hayat yaylalarda devam ediyor. Dağlarda yeşeren otları hayvanlarına yedirmek için daha çok ürün elde etmeye çalışan köylüler, zorlu geçen yayla hayatını havalar soğuyuncaya kadar sürdürüyorlar.Bölgede 5 ay kalacak olan besiciler, daha fazla verim almak için yüksek kesimlerdeki yaylaları tercih ederek üretimlerini gerçekleştiriyorlar.
Yıllardır hayvancılıkla uğraştıklarını ifade eden vatandaşlar, burada hayvanlarımıza bakıyoruz. Yaz döneminde burada geçim kaynağımızı kazanmaya çalışıyoruz. Büyük baş hayvanlarımızı burada barındırıyoruz. Hayvanlarımdan edindiğimiz ürünleri burada üretiyoruz. Her gün bu işle uğraşıyoruz. Yaptıkları peynir işlemini de anlatan köylü vatandaş hazırladıkları ürünleri şehir merkezinde sattıklarını dile getirdiler.
Haber: Özlem BAYRAK