DOLAR 32,4504 % -0.15
EURO 34,8290 % -0.66
GRAM ALTIN 2.438,67 % 0,10
ÇEYREK A. 3.987,23 % 0,10
BITCOIN 62.806,01 -2.447
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava
Google News

Sonbaharda Tüketebileceğiniz Hastalıksavar Meyveler

Son Güncelleme :

12 Ekim 2019 - 12:31

/ 578 views kez okundu.
reklam
Sonbaharda Tüketebileceğiniz Hastalıksavar Meyveler
reklam

Vücudun doğru ve yeterli gelişmesinin en önemli yolu, ihtiyaç duyduğu vitaminleri ve proteini tam olarak almasından geçer. Bu nedenle her yeni mevsimde vücut farklı besinlere ihtiyaç duyar ve bu besinleri zamanında tüketerek pek çok olumsuz etkiye karşı direnç sağlar. Tıpkı meyveler gibi!

1) Elma
Söz konusu sonbaharsa akla gelen ilk meyve elbette elma olacaktır!
Tam bir antioksidan deposu olan elma aynı zamanda vücudun su ihtiyacını karşılar ve farklı çeşitleri ile de lezzetli bir alternatif sunar.

2) Nar
Sonbaharda çıkan meyveler arasında görüntüsü ile fazlasıyla göz dolduran narın tam bir şifa kaynağı olduğunu biliyor muydunuz?
Her ne kadar yemesi zahmetli olsa da haftada birkaç defa tüketeceğiniz nar sayesinde virüslere karşı tam bir direnç oluşturabilirsiniz.

3) İncir
Bir meyve düşünün ki, hem tazesi hem de kurusu ile tam bir güç deposu olsun!
Sonbahar mevsimi meyvelerinin en büyük özelliklerinden birisi olumsuz hava koşullarına, bakteri ya da virüslere ve hastalıklara karşı vücudu hazırlamasıdır.

4) Greyfurt
Turuncu renkli meyvelerin kendine has lezzetlerinden birisi olan greyfurt tam bir C vitamini deposu!
Bir diyet programı uyguluyorsanız ya da yazdan kalan fazla kilolarınızdan şikayetçiyseniz öğünlerinize greyfurtu rahatlıkla ekleyebilirsiniz.

5) Kivi
Tropik rüzgarlardan sonbahara doğru bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?
Sonbahar meyveleri arasında şaşırtıcı bir seçenek olan kivi, yüksek oranda C, K ve E vitamini barındırır ve bu sayede vücut gelişimini tam anlamıyla destekler.

6) Armut
Sık sık tatlı krizlerine giriyorum diyenlere müjde!
Yazın tüketilen birbirinden leziz tatlıları kışın arayanlardansanız armut ile bu soruna birbirinden farklı çözümler buldunuz demektir.

7) Bal Kabağı
İster tatlı, ister ana yemeklerin yanında ya da isterseniz çorba şeklinde tüketeceğiniz bal kabağı ile hastalıklara karşı tam koruma sağlamayı kim istemez!
Son yıllarda özellikle çorbası ile ön plana çıkan bal kabağı içeriğindeki besin deposu sayesinde hücre yenilemede etkili bir rol oynamaktadır.

8) Hünnap
Sonbaharda tüketilecek farklı bir meyve alternatifi arıyorsanız ve henüz hünnap meyvesi ile tanışmadıysanız işte size harika bir fırsat!
Mutfaklarda çok fazla yer edinmiyor olsa da hünnap meyvesi, güçlü bir antioksidan kaynağıdır ve bu sayede alternatif tıp alanında vazgeçilmezler arasındadır.
Kolesterol oranı düşük ve aynı zamanda besleyici özelliği fazla olan bu meyve aynı zamanda yoğun vitamin ve mineral deposu olması ile de göz doldurmaktadır.

 

Haber: Haber Merkezi

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.