DOLAR 32,5193 % -0.09
EURO 34,7858 % -0.25
GRAM ALTIN 2.423,23 % -0,28
ÇEYREK A. 3.961,98 % -0,28
BITCOIN 66.531,75 0.494
ÜYE PANELİ
SON DAKİKA
hava 23°
Google News

ET VE SÜT ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ ELE ALINDI

Son Güncelleme :

31 Mayıs 2022 - 9:33

/ 523 views kez okundu.
reklam
ET VE SÜT ÜRETİM İSTATİSTİKLERİ ELE ALINDI
reklam

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 26 Mayıs 2022 tarihinde et ve süt üretim istatistikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik ve Genel Sekreter Veysel Ören de iştirak etti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 26 Mayıs 2022 tarihinde et ve süt üretim istatistikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sektör paydaşlarının katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik ve Genel Sekreter Veysel Ören de iştirak etti. TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik toplantı sonrasında yaptığı açıklamada tarımsal faaliyetlerdeki gelişmelerin yıllar itibariyle takip edilmesi ve tarım politikalarının oluşturulmasına yardımcı olmak üzere ayrıntılı, sistemli ve tutarlı tarım istatistiklerine ihtiyaç olduğunu ve bu nedenle doğru planlamaların yapılması dolayısıyla gerçekçi hedeflerin belirlenmesi için tarım istatistiklerinin son derece önemli olduğunu söyledi.

Genel Başkan Çelik toplantıya ilişkin “Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Yardımcısı Sayın Ahmet Kürşad Dosdoğru’nun Başkanlığında gerçekleştirilen Et ve Süt Üretim İstatistikleri Bilgilendirme Toplantısına katıldım. TÜİK’in ülkemizin et tüketiminde küçükbaş hayvancılık payının toplam et üretimi içinde yüzde 10 – 12 civarında gösterilmesine yaptığımız itirazlar ve bu konuda yaptığımız ARGE çalışmalarını TÜİK yetkililerine iletmemiz sonucu TÜİK küçükbaş hayvan payını yüzde 25’e yükseltmiştir. Bugünkü toplantıda da et tüketiminin küçükbaş hayvancılık sektörümüzle ilgili hususları ve önerilerimizi dile getirdiğim ve oldukça faydalı geçtiğine inandığımız toplantıda toplam et tüketiminde küçükbaş et tüketimi payının yüzde otuzlarda olması gerektiğini ifade ettim. Toplantıyı düzenleyen Sayın Dosdoğru’nun nezdinde TÜİK’e teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.”  ifadelerine yer verdi.

reklam

YORUM ALANI

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.